Portfolio blogger

Portfolio hírek

Magamról

Ez a Tappancs Állatvédő Alapítvány (www.tappancstanya.hu) önkénteseinek blogja. Ha érdekel egy állatmenhely és önkénteseinek élete belülről, a legjobb helyen jársz :)

Friss topikok

2011.08.15. 21:18 Tappancstanya

Az első hétköznap

A reggeli találmány negatív, így ha minden jól megy, pár nap múlva Mogyoró megkaphatja az első szurit.

Mogyoró iszonyatosan rossz. Nem túl találó nevet kapot, sokkal inkább fekete ördögnek, duracell nyúlnak vagy égetnivaló világrosszaságnak kellett volna elnevezni. Látszólag nyoma sincs az elvesztésből fakadó stressznek, teljesen otthon érzi már magát. Harap, rág, ugrál. Az öreg felé viszont mély tisztelettel adózik. Ma ébredés után volt egy kis óvatos összeszagolgatás, Mogyoró beleszagolt az öreg fülébe, nagyon óvatosan, inkább csak bökdöste a nagykutya farka hegyét. Bezzeg az én karomat nem kíméli. Ha felemelem, akkor addig ott lóg, és ahogy leteszem, rögtön elmúlik a jóság. Ilyenkor nagyon kellenének a testvérei, akik figyelmeztetnék, ha túl erősen használja a fogait. Hiszen neki most kell megtanulni a legfontosabb eszközét használni. Ilyen korban a testvérek nagy visításokkal adják egymás tudtára a túl erős harapást, a durva játékot. Többek között ezért sem szabad 8 (egyes fajtáknál 12) hetes kor előtt a kölyköket az anyjuktól és egymástól.
 
Egyébként vélhetően ez az állapot jó sok energiát vehet el tőle, mert kora reggel volt ilyen aktív, utána néhány 5-10 perces rohangálást kivéve szinte az egész napot átaludta.
 
Azért ma is nagy nap volt, ma felkerült Mogyoró az Internetre.
 
Ja, és úgy néz ki, lesz gazdija. Szeptemberben költöznek magánházba, addigra talán meglesz minden oltás is. Lehet udvari kutya lesz, de jó lenne, ha kinti-benti. Ezen még dolgozunk.
 
A mai menü főtt csirkehús levestésztával, joghurt és néhány szem kölyöktáp. A nap termése rengeteg pisis holmi és 3 egészséges, gilisztamentes kutyakaki.

Szólj hozzá!

Címkék: mogyoró


A bejegyzés trackback címe:

https://tappancsos.blog.hu/api/trackback/id/tr63156444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása